Gasztroenterológiai szakrendelés

A gasztroenterológia a belgyógyászat egyik szakága, mely a nyelőcső, a gyomor és bélrendszer, valamint a máj, epe és hasnyálmirigy működésével, betegségeivel, illetve azok kezelésével foglalkozik.

Az endoszkópos eljárások (gyomortükrözés, vastagbél tükrözés) révén kapcsolódik a sebészethez is, hiszen ezek úgynevezett mikro-invazív eljárások, melyek segítségével a diagnosztizálás mellett sebészi úton kezelhetők egyúttal az elváltozások is.

Milyen panaszokkal javasolt gasztroenterológushoz fordulni?

Ha az emésztés, vagy a székelés tartósan megváltozik, amihez rossz közérzet is társul, javasolt gasztroenterológus szakorvoshoz fordulni.

Az alábbi tünetek tartós megléte esetén ajánlott gasztroenterológiai szakrendelés felkeresése:

A fenti tüneteket különféle kórképek okozhatják, melyek kivizsgálásához minden esetben szükség van specialistára. A vizsgálatok legfontosabb célja elsősorban a betegségek korai stádiumban történő felismerése, ami nagyban hozzájárul a kezelés sikerességéhez. Példaként említhető a vastagbéldaganat, ugyanis a daganatok 90%-a polipból alakul ki, ami korai stádiumban felismerve endoszkópos beavatkozással gyógyítható lenne.

Milyen betegségek diagnosztizálására és kezelésére nyílik lehetőség a gasztroenterológiai szakrendelésen?

Centrumunk gasztroenterológiai szakrendelésén az alábbi emésztőrendszeri betegségek okának felderítésében és kezelésében nyújtunk segítséget:



Tisztelt Ügyfeleink,

tájékoztatjuk Önöket, hogy Klinikáink augusztus 20-án és 21-én zárva tartanak.

Üdvözlettel:
​Medicover
close-link





Tisztelt Ügyfeleink,

tájékoztatjuk Önöket, hogy Klinikáink augusztus 20-án és 21-én zárva tartanak.

Üdvözlettel:
​Medicover
close-link